Welkom

Het Vlaams Belang Oostende heet u hartelijk welkom op haar webstek.
Op deze webstek vindt u een overzicht van alle tussenkomsten en interpellaties van onze manatarissen in de Gemeente- en OCMW-raad in Oostende. Alsook de nodige informatie over werking van de Lokale Vlaams Belang-afdeling in de Koningin der badsteden.
Wij hopen u nog geregeld te mogen begroeten op onze webstek.

 

Interpellatie over het faillisement van Trans Europe Ferries

Interpellatie van gemeenteraadslid Katty Tournoij over het faillisement van Trans Europe Ferries - Gemeenteraad 30/08/2013

Op 25 april 2013 werd de rederij Trans Europa Ferries failliet verklaard. De rederij zat al een tijdje in slechte papieren. De twee roro schepen, de Larkspur en de Gardenia, liggen sindsdien aan de ketting in de haven van Oostende. 
Het bedrijf zou heel wat schulden hebben bij leveranciers. En ook bij de havens van Oostende en Ramsgate hebben ze schulden  voor liggelden.
 
Niet alleen financieel was dit een opdoffer voor Oostende ook voor de werknemers kwam dit hard aan. De havenarbeiders werden als gelegenheidswerkers overgeheveld naar Zeebrugge. Voor de 11 arbeiders en 25 bedienden werd geen oplossing gevonden, ze werden uitbetaald tot eind maart. De bemanning werd naar huis gestuurd uitgezonderd 2 x 3 man om aan boord te blijven voor de veiligheid van de schepen te verzekeren. Deze arbeiders moeten trouwens gevoed, verzorgd en betaald worden door de haven. Er werden ook grote generatoren geplaatst om de schepen van elektriciteit te voorzien. De curatoren moeten nu een overnemer zien te vinden. Dit zal niet gemakkelijk zijn gezien de schepen, volgens de vakbond niet veel meer waard zouden zijn.
 
Hierbij hebben wij enkele vragen:
  • Hoeveel bedraagt de schuld aan Oostende voor de liggelden?
  • Hoeveel  bedraagt de extra kost per dag voor de elektriciteit op de schepen en het  onderhoud van de bemanning?  
  • Zijn de schepen voldoende beveiligd om te voorkomen dat er dingen zouden verdwijnen?
  • Zijn er al onderhandelingen gestart met andere rederijen om nieuwe schepen naar Oostende te krijgen?
  • Zijn er al nieuwe initiatieven genomen  voor de havenarbeiders om in eigen stad  terug werk te hebben?
Katty Tournoij
Gemeenteraadslid Vlaams Belang.
 
De brugemeester antwoordde dat: “De niet-betaalde liggelden lopen intussen op tot 2,5 miljoen euro. Hetzelfde bedrag is ook nog aan de haven van Ramsgate verschuldigd. Het gros van de bemanning is gerepatrieerd, de bemanningsleden die blijven voor de bewaking van het schip doen dat vrijwillig en worden door de Oostendse haven betaald. Het AG Haven Oostende zorgt ook voor elektriciteit. Dat kost alles samen 25.000 euro per maand.”
Terug