Welkom

Het Vlaams Belang Oostende heet u hartelijk welkom op haar webstek.
Op deze webstek vindt u een overzicht van alle tussenkomsten en interpellaties van onze manatarissen in de Gemeente- en OCMW-raad in Oostende. Alsook de nodige informatie over werking van de Lokale Vlaams Belang-afdeling in de Koningin der badsteden.
Wij hopen u nog geregeld te mogen begroeten op onze webstek.

 

Criminaliteit in de Oostendse buitenwijken

Interpellatie van gemeenteraadslid Katty Tournoij in verband met de criminaliteit in Oostende en specifiek de buitenwijken - Gemeenteraad 25/05/2012

Nadat enkele maanden geleden een plaag van auto inbraken werden gepleegd op de Vuurtorenwijk waar vooral GPS en andere waardevolle spullen werden gestolen, was het daarna enkele weken onrustig wegens woning inbraken. Ook de kantine van de sporthal De Spui werd voor de derde maal het slachtoffer van inbraak. Toen op 18 mei een man levensgevaarlijk gewond raakte bij een overval in de Voorhavenlaan zit de schrik er bij de bewoners weer diep in. Ze vinden dat er ’s avonds laat en ’s nachts onvoldoende gepatrouilleerd wordt en de criminelen zo vrij spel krijgen. De enige controle dat ze kunnen vaststellen is op donderdagnacht om controleren wie zijn vuilniszak te vroeg buiten zet.
De Vuurtorenwijk is niet de enige wijk aan de rand van Oostende die klaagt over het gebrek aan controle ’s nachts. We begrijpen wel dat de politie ingezet wordt om in het centrum controle uit te oefenen, maar dat mag niet ten nadele van de buitenwijken zijn. De burgers hebben schrik dat de criminelen daardoor hun terrein van het centrum naar die buitenwijken zullen verleggen.
Wij zouden graag weten welke maatregelen er zullen genomen worden om de nachtelijke patrouilles te verhogen op die wijken.

Terug